Om Hexcon

Hexcon er Norges eldste spillfestival, og har vært holdt årlig siden 1983. Den arrangeres av spillklubben Hexagon. De siste årene har vi pleid å være 100-130 deltagere.

Festivalen er ikke-kommersiell, og arrangeres med frivillig innsats. Eventuelt overskudd eller underskudd går til klubben Hexagon (som også er ikke-kommersiell).

Sammen med Arcon i Oslo og Regncon i Bergen er Hexcon et av de viktigste samlingspunktene for spillmiljøet i Norge.

Hexcon handler selvsagt mye om å spille spill. Mye av spillingen foregår i forhåndsannonserte arrangementer, (Det er disse som står i programmet.) De foregår i puljer. En pulje er et tidsrom, for eksempel lørdag fra 10.30 til 14. Når en pulje starter annonseres alle arrangementene, og de som vil være med på hvert arrangement samler seg rundt arrangøren av det arrangementet. Hun sjekker at det er passe mange spillere. Hvis det er for mange bruker hun påmeldingslista til å finne hvem som får plass, og de andre kan da gå til et annet arrangement.

Når du deltar i et arrangement er det rett og slett å spille det spillet. Noen ganger er det flere en et bord, og det kåres en total vinner. I så fall kåres vinneren enten ut fra hvor bra man gjør det på sine spill, eller det blir en finale.

Når du ikke deltar i arrangementer kan du spille det du vil, med de du vil. Dere vil kunne låne spill fra hexagons samling, og det vil være plass til at dere kan ta et bord og sette i gang. Det blir en møteplass hvor dere som vil finne noen å spille med kan finne hverandre.

Når du ikke spiller kan du henge rundt, bli kjent med og prate med spillere, spise vafler og se på spill og spilling.

I tillegg til spill har Hexcon også noen andre tilbud. Vi har en spørrekonkuranse om spill, med en innledende del på papir alle kan bli med på, og en finale hvor de beste fra innledende runde svarer på spørsmål med publikum til stede. Vi har en kostymekonkurranse (rett før eller rett etter spørrekonkuransefinalen), og før disse igjen er det en hyggelig bankett (som du må melde deg på og betale for å være med på).